De basis van een goed product
In veel gevallen is de hardware de basis waarmee alles bij ons begint. Alle productontwikkelingen draaien uiteindelijk wel om iets fysiek aan te sturen of om te besturen. Het ontwikkelen van hardware zoals een besturingsprint (printplaat) kan op vele manieren.
Bij voorkeur maken wij gebruik van bewezen technologie, welke op een innovatieve wijze wordt toegepast. Dit om zeker te kunnen zijn van een hoge kwaliteit en betrouwbaarheid van de besturing. Belangrijke aspecten bij de hardware ontwikkeling zijn gevoeligheid voor storingen en invloeden van buitenaf en een eenvoudige modulaire opzet, welke uitbreidingen van functionaliteit in de toekomst mogelijk maken.
Ook van belang is de juiste component keuze (continuïteit voor de toekomst) en efficiënt gebruik hiervan wat leidt tot lagere kosten.
Onze technieken voor hardware ontwikkeling:
- Digitale techniek
- Analoge techniek
- Communicatie techniek
- Vermogens techniek
- Touch techniek
Digitale techniek
Bij digitale ontwikkelingen moet u denken aan besturingen op basis van een microcontroller, digitale ingangen/uitgangen een FPGA enz. In bijna alle hardware ontwikkelingen is de microcontroller het centrale deel van de besturing.
Analoge techniek
Bij analoge hardware ontwikkeling moet u denken aan temperatuur, druk of andere sensortechnieken, maar ook regel circuits en filters.
Communicatie techniek
Hieronder verstaan we alle vormen van contact of interfacing van de besturing met randapparatuur, motoren enz. Toe te passen communicatie systemen zijn bijvoorbeeld USB, CAN, RS232, RS485, DMX, Zigbee, Ethernet enz. De communicatie technieken kunnen zowel bedraad als draadloos gerealiseerd worden.
Vermogens techniek
Deze vorm van hardware ontwikkeling omvat de ‘zwaardere’ aansturingen van bijvoorbeeld motoren, maar ook het dimmen van verlichting is een mogelijkheid middels DMX sturing.
Touch techniek
Deze techniek wordt toegepast om ‘echte’ schakelaars te vermijden. Denk hierbij aan tiptoets bediening achter een glas plaat, of touch screen op TFT schermen. Dit om een zo vlak mogelijke bediening mogelijkheid te maken. Hiervoor passen we de technieken van PSOC capsense of Quantum QPROX toe.
De door ons gebruikte ontwerp omgevingen:
De volgende programma’s gebruiken we bij hardware ontwikkeling.
- Eagle
- Altium Designer
- Ulticap
- Ultiboard
- Orcad
Meer informatie
Heeft u nog vragen over onze hardware ontwikkeling of andere diensten? Neem dan contact met ons op via info@microsystems.nl.